Facebook

Lássuk mit tanultál eddig

Ugye nem is olyan könnyű ennyi sok szót megtanulni és mikor úgy gondolod, hogy azt már tudtad, rájössz, hogy mégsem, csak éppen egyszer-kétszer beugrott.
Mi a legjobb módszer?
Kinek lehetősége van kinyomtatni, az nyomtassa ki, majd vágja össze a képeket, viszont a megnevezésüket hajtsuk hátra, hogy csak a képet lássa.
Kinek nincs lehetősége kinyomtatni őket, az készítsen magának lehetőleg egyforma papír fecniket és kézzel írja a szavakat az egyik felére magyarul, a másik felére pedig a fordítását portugálul.
Mikor készen van egyik vagy másik változat, vegyük egyenként vagy a képet nézve vagy pedig a magyar felirattal nézve és mondjuk a megfelelőjét portugálul, majd nézzük meg a hátán ha igazán úgy van.
Mikor már egymás után többször is tudjuk ugyanazt a szót, akár félre is tehetjük azt a papírt. Így haladunk szóról szóra, míg minden szóval végzünk.
Megjegyezném, hogy a szavakat nem mindig ugyanabba a sorrendbe gyakoroljuk, mert egy idő elteltével már fogjuk tudni a sorrendet és nem azt fogja jelenteni, hogy magát a szót is megtanultuk. Mikor már jól megy a gyakorlat lehet fordítva csinálni, portugálról fordítani magyarra, sőt újabb és újabb ötleteket kitalálni.
Ez a módszer azért hatékony, mert szemmel fel tudjuk fogni, hogy körülbelül hány szót tanultunk meg.
Lesz még szótanulás ez után is és szép lassan szaporítani fogjuk szókincsünket, majd kifejezéseket és mondatokat.
Én itt tartok jelenleg:


Jó tanulást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése